PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PITEŞTI
CENTRUL CULTURAL PITEŞTI
 Strada Craiovei nr. 2, Casa Cărţii
Tel./fax 0248/219976
 e-mail: cultcentre@yahoo.com
www.centrul-cultural-pitesti.ro

 

 

Informare

 

Centrul Cultural Pitești și Facultatea de Teologie, Istorie și Arte, din cadrul Universității Pitești organizează lansarea volumului istoric Seimenii în Țările Române. Contribuții la istoria organizării militare a românilor în secolele XVII-XVIII, de conf. univ.dr. Claudiu Neagoe. Originar din Câmpulung-Muscel, județul Argeș, Claudiu Neagoe este absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității București, doctor în istorie și conferențiar la Facultatea de Teologie, Istorie și Arte, din cadrul Universității Pitești. Este autor  al unor volume cu caracter de monografie și sinteză istorică, precum și al unor volume de studii de istorie medievală și premodernă românească și europeană, dintre care: Modele culturale și realități cotidiene în societatea românească (sec. XV–XIX) (2009), Arnăuții în Țările Române. Studiu istoric (2010), O istorie a Europei de la Antichitatea târzie până în jurul anului 1000 (2011), Câmpulungul medieval și premodern (2012), O scurtă istorie a românilor, vol.I, sec. VIII-XIV, ediția  a II-a, revăzută și adăugită (2014). Evenimentul editorial va avea loc miercuri, 5 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

 

Centrul Cultural Pitești și Asociația Solidaritatea Umană Nova organizează simpozionul cu tema Femeia migrant în societate, precum și o expoziție culinară cu degustare, pregătită de femei migrant, cu preparate culinare din țara de origine și din România. Evenimentul, coordonat de col (r) Niculae Jianu, președinte fondator al Asociației Solidaritatea Umană Nova se va desfășura joi, 6 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

 

Centrul Cultural Pitești și Fundația Literară Liviu Rebreanu organizează lansarea volumului de proză scurtă cu titlul Calul măgarului, de scriitoarea Zina Petrescu. Originară din Municipiul Câmpulung-Muscel, Zina Petrescu este absolventă a Institutului Pedagogic din Câmplung-Muscel și membră fondatoare a Fundației Literare Liviu Rebreanu. Este autoare a peste 10 volume de poezie și proză, obținând peste  30 de premii la festivaluri de creație și concursuri. Evenimentul editorial, coordonat de profesoara-poetă Allora Albulescu, președintele Fundației Literare Liviu Rebreanu va avea loc joi , 6 aprilie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

 

 

 

 

Centrul Cultural Pitești găzduiește Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș. Manifestarea va avea loc  vineri, 7 aprilie, de la ora 10.00, în Complexul Expozițional Casa Cărții (parter).

 

 

 

Centrul Cultural Pitești organizează un spectacol de muzică tânără, în cadrul manifestărilor artistice, sub genericul Seri de Muzică – La Fântână, susținut de Grupul Folk P620, coordonat de cantautorul Tiberiu Hărăguș. Evenimentul se va desfășura vineri, 7 aprilie, de la ora 17.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

 

 

Centrul Cultural Pitești, Liga Scriitorilor Români și de Expresie Română de Pretutindeni-Filiala Argeș și redacția revistei Carpatica organizează ediția din luna aprilie a Cenaclului Armonii Carpatine. Manifestarea, coordonată de redactorul-şef al revistei Carpatica, scriitorul Nicolae Cosmescu se va desfășura luni, 10 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

 

Centrul Cultural Pitești organizează simpozionul cu tema Calendarele pascale, susținut de decriptologul George Dănică. Dezbaterea va avea loc marți, 11 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

 

 

Director,
Carmen Elena Salub
2017-04-04T12:33:16+03:00