Centrul Cultural Pitesti
Centrul Cultural Pitesti

Articol

Evenimente la Centrul Cultural Pitesti – 10-19 Iulie 2018

Evenimente la Centrul Cultural Pitești

 

Curs de pictură pentru copii și părinți

Centrul Cultural Pitești organizează din luna iulie, un curs de pictură pentru copii și părinți, susținut de profesorul de arte plastice Ruxandra Maria Ciobanu. Cursul se desfășoară în fiecare miercuri, între orele 17,00 – 19,00, în Sala Simpozion, situată la etajul I al imobilului „Casa Cărții”. Pentru înscrieri și informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon 0746096639(prof. Ruxandra Maria Ciobanu). „Cursurile de pictură te vor ajuta să vezi într-un alt mod formele, culorile, spațiile, umbrele și lumina din jurul tău. Vei învăța să folosești instrumente specifice pentru artele plastice și să execuți anumite mișcări, care îți dezvoltă îndemânarea și coordonarea dintre minte și corp. Cursul de pictură pentru copii și părinți este conceput special pentru petrecerea împreună a unui timp prețios, unde vom urmări ca toți participanții să învețe cât mai multe lucruri interesante, care cu siguranță le vor îmbogăți cultura generală”(Ruxandra Maria Ciobanu).

 

Centrul Cultural Pitești mai organizează în perioada 10 – 19 iulie, o serie de evenimente, după următorul program:

Marți, 10 iulie, de la ora 16,00, în Sala Simpozion de la Casa Cărții, va avea loc Cenaclul „Armonii Argeșene”, manifestare lunară, desfășurată în parteneriat cu Liga Scriitorilor Români Filiala Argeș, coordonată de redactorul-șef al revistei Cuvântul Argeșean, scriitorul Nicolae Cosmescu. La eveniment sunt invitați membri și simpatizanți ai ligii, spre a-și prezenta creațiile literare, cele mai apreciate lucrări, urmând să fie publicate în revista de literatură Cuvântul Argeșean, publicație trimestrială a Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș.

 

Joi, 12 iulie, de la ora 17,00, se va desfășura în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, serbarea copiilor care urmează în cadrul Centrului Cultural Pitești, cursul de balet și gimnastică, sub îndrumarea instructorului Nicoleta Andrei. Remarcabil este faptul că 13 dintre cursanți au participat la Concursul de Gimnastică de la Kranevo din Bulgaria, desfășurat în perioada 28 iunie – 2 iulie, unde au obținut 5 medalii de aur, 4 de argint și 2 de bronz. La finală, sportivii argeșeni au obținut medalia de argint pe echipe, din cele 21 de echipe participante din Rusia, Croația, Bulgaria, România, Muntenegru, Belarus, Ungaria și Cehia. Din România au participat copii din Argeș, Dolj și municipiul București.

Marți, 17 iulie, de la ora 16,00, va avea loc în Sala Simpozion, de la Casa Cărții, o nouă ediție a Clubului „Cafeneaua literară”. Evenimentul, coordonat de directorul revistei Cafeneaua literară, poetul Virgil Diaconu, va cuprinde o dezbatere tematică și o lectură din propriile creații, susținută de colaboratori ai revistei Cafeneaua literară, publicație lunară de literatură, editată de Centrul Cultural Pitești.

Joi, 19 iulie, de la ora 17,00, se va desfășura în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, simpozionul cu tema „Pomicultură, viticultură și silvicultură în Argeș”, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Armonie și Stil de Viață”. Manifestarea, care se derulează periodic la Centrul Cultural Pitești este inițiată și coordonată de dr. ing. Adina Perianu, specialist în horticultură.

Afis Curs Pictura copii si parinti

 

10 iulie armonii 12 iulie nicoleta andrei 17 iulie cafeneaua 19 iulie adina perianu