Centrul Cultural Pitesti
Centrul Cultural Pitesti

Articol

Informare 08 ianuarie 2017

Informare

Centrul Cultural Pitești, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu și redacția revistei-document Restituiri Pitești organizează colocviul cu tema O istorie culturală a denigrării, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul Istorie și istorii cu Marin Toma. Manifestarea, coordonată de lector univ.dr. Marin Toma, redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești va avea loc miercuri, 10 ianuarie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești găzduiește Expoziția de Semințe Tradiționale, sub genericul Semințe cu suflet. Evenimentul, organizat de Grupul de inițiativă Semințe cu suflet se va desfășura sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 10.00, în Complexul Expozițional Casa Cărții (parter). În cadrul expoziției vor fi distribuite gratuit semințe, plante cu rădăcină, toate cultivate în grădina proprie de către participanți, în scopul perpetuării soiurilor de calitate și pentru protejarea biodiversității. Grupul de inițiativă Semințe cu Suflet, care numără aproximativ 2000 de membri a mai organizat acțiuni similare în București, Buzău, Ploiești, Iași, Slatina, Deva, Ialoveni, în Republica Moldova.

Centrul Cultural Pitești organizează spectacolul literar-muzical, sub genericul Eminescu-168, prilejuit de împlinirea a 168 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Manifestarea, coordonată de cantautorul Tiberiu Hărăguș și de poeta Allora Albulescu va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești. Evenimentul va cuprinde evocarea operei și personalității Luceafărului poeziei românești și recitaluri lirice din opera eminesciană, susținute de Grupul Folk P620, de poeta-profesoară Allora Albulescu și de elevi de la Atelierul de creație literară coordonat de Allora Albulescu.

Centrul Cultural Pitești organizează o nouă ediție a proiectului cultural-educativ, sub genericul Povești de viață-povești de suflet cu Denisa Popescu, avându-l invitat pe George Caval, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Argeș. Manifestarea, coordonată de poeta Denisa Popescu se va desfășura marți, 16 ianuarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Director,

Carmen Elena Salub