Centrul Cultural Pitesti
Centrul Cultural Pitesti

Articol

Informare 11 Octombrie 2017

Informare

 

 

Centrul Cultural Pitești, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu și redacția revistei-document Restituiri Pitești organizează colocviul cu tema Incursiune în istoria loialității, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul Istorie și istorii cu Marin Toma. Manifestarea, coordonată de lector univ.dr. Marin Toma, redactor-șef al revistei-document Restituiri Pitești va avea loc joi, 12 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

 

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea cărții de versuri, sub genericul Sine Divin, Care M-asculți…, de Simona Vasilescu. Originară din municipiul Curtea de Argeș, autoarea a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agrozootehnice din cadrul Universității București, precum și cursurile Școlii de Arte din Pitești, Secția Canto, fiind membru al Corului Ars Nova. A început activitatea literară încă din școala generală, iar în timpul facultății a participat la multe concursuri studențești de poezie, publicând până în prezent  trei volume de versuri. Evenimentul editorial, coordonat de poeta Denisa Popescu  se va desfășura joi, 12 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

                                   

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea cărții cu tematică religioasă, intitulată Trecutul, Prezentul și Viitorul Lumii, de G.F. Gaudibert, tradusă în limba română de pastorul Constantin Aninoiu. Evenimentul editorial, susținut de pastorul Constantin Aninoiu va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

 

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează sub egida Târgului Toamna Piteşteană, în perioada 13-15 octombrie, în Piața Vasile Milea, spectacole, după cum urmează: vineri, 13 octombrie, de la ora 17.00 – spectacol de folclor; sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 17.00 -spectacol de muzică tânără; duminică, 15 octombrie, de la ora 17.00 -spectacol de folclor. Manifestările, coordonate de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu și de cantautorul Tiberiu Hărăguș vor fi susținute de artiști și formații locale.

 

 

 

 

Director,

Carmen Elena Salub