Centrul Cultural Pitesti
Centrul Cultural Pitesti

Articol

Informare 12 Februarie 2018

Informare

Centrul Cultural Pitești și Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă organizează un dialog intercultural, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul Cultura Violenței și Violența Culturii. La evenimentul inițiat și coordonat de jurnalistul de origine palestiniană Ahmed Jaber vor fi invitați rabinul Eliahu Caufman din Israel și publicistul Oreste Teodorescu. Dezbaterea, cu tema Frică și Speranță se va desfășura marți, 13 februarie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești organizează expoziția de pictură, pastel și acuarelă, sub genericul Aripi de curcubeu, realizată de artiștii plastici Juliana Chuaibi și Gheorghiță Dăscălescu din București. Juliana Chuaibi este absolventă a Liceului Pedagogic București și a Școlii Populare de Artă din București, Secția Pictură. A organizat numeroase expoziții personale în orașele Alep, Homs și Damasc din Siria, unde și-a întemeiat o familie și a locuit timp de 27 de ani. Revenită în țară în anul 2011, ca refugiat de război, Juliana Chuaibi s-a remarcat prin expoziții personale în București și Pitești. Gheorghiță Dăscălescu, fost pilot în Aviația Civilă, în prezent pensionar, a studiat pictura cu diverși artiști plastici, realizând expoziții personale la Ocna Sibiului și în București. Vernisajul expoziției Aripi de curcubeu se va desfășura miercuri, 14 februarie, de la ora 16.00, în Complexul Expozițional Casa Cărții, parter.

Centrul Cultural Pitești organizează o nouă ediție a Clubului literar-artistic Mona Vâlceanu, joi, 15 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești. Manifestarea, coordonată de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu va cuprinde o prezentare a volumului de proze Trecutele găsiri, de Marilena Lică-Mașala. Originară din comuna Teiu din Vale, județul Argeș, Marilena Lică-Mașala este scriitoare, publicist, traducător, promotor cultural. S-a stabilit în Franța din anul 2007 și este fondatoarea unui amplu program de traduceri literare bilingve franceză-română, cu accent pe poezia contemporană și clasică.

Centrul Cultural Pitești organizează spectacolul muzical-literar-artistic sub genericul Numai iubirea, susținut de Trupa de Teatru Robertto. Manifestarea, dedicată Dragobetelui, va fi coordonată de artistul Robert Chelmuș și se va desfășura vineri, 16 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești și Direcția de Sănătate Publică Argeș organizează simpozionul cu tema, Omul extremelor sexuale: pedofilul și gerontofilul, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul Fețele Omului. Dezbaterea, coordonată de psihologul-clinician Radu Vasile Șerban, din cadrul DSP Argeș va avea loc marți, 20 februarie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Piteşti organizează un dublu eveniment cultural, dedicat Dragobetelui, sărbătoarea iubirii la români. Manifestarea va cuprinde un spectacol aniversar, prilejuit de împlinirea a 10 ani de la înființarea Grupului Folk P620, coordonat de cantautorul Tiberiu Hărăguș și un spectacol de folclor, sub îndrumarea profesorului de canto popular Valentin Grigorescu. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 24 februarie, de la ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Pitești.

Director,

Carmen Elena Salub