Centrul Cultural Pitesti
Centrul Cultural Pitesti

Articol

Informare 16 Aprilie 2018

Informare

 

Centrul Cultural Pitești organizează o nouă ediție a proiectului cultural-educativ, sub genericul ”Viața merge înainte”, susținut de poeta Simona Vasilescu, avându-l invitat pe arheologul și istoricul Valentin Târcă. Originar din județul Brașov, localitatea Bran, Valentin Târcă are o serie de studii și cercetări, privind civilizațiile care au locuit în zona Daciei, în speță agatârșii, strămoșii dacilor. Dezbaterea se va desfășura marți, 17 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, Asociația Sportivă Muntenia 22 Decembrie Argeș și Asociația Română de Tineret Muntenia organizează Cupa Simfoniei Lalelelor la Șah. Manifestarea, coordonată de președintele Asociației Române de Tineret Muntenia, Valentin Uruc,  se va desfășura sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 10.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

Primăria Municipiului Pitești, prin  Centrul Cultural Pitești organizează un spectacol de folclor, sub egida Simfoniei Lalelelor, susținut de Rodica Oprican, Violeta Dincă, Valentin Grigorescu, Grupul Vocal Zavaidoc, Ionica Stan și Niculina Stoican. Evenimentul, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu se va desfășura sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 17.30, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

 

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează spectacolul de muzică folk și pop, sub genericul ”Seară de muzică La Fântână,” susținut de Grupul Folk P620. Evenimentul, dedicat Simfoniei Lalelelor și coordonat de cantautorul Tiberiu Hărăguș va avea loc  duminică, 22 aprilie, de la ora 12.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

 

Centrul Cultural Pitești organizează o nouă ediție a Clubului literar-artistic ”Mona Vâlceanu”, avându-l invitat pe dr. Mihai Neagu Basarab, directorul Institutului Cultural Român și directorul Bibliotecii Române de la Freiburg din Germania. Manifestarea, coordonată de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu va cuprinde și lansarea cărții de proză scurtă ”Ultimele petale de trandafir”, de Dragoș Uleanu. Elev în clasa a X-a, la Colegiul Național I.C.Brătianu, autorul este pasionat de literatură, filosofie, informatică și se află la debutul său editorial. Evenimentul se va desfășura marți, 24 aprilie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

Centrul Cultural Pitești, prin Clubul de Istorie ”Armand Călinescu” și redacția revistei-document Restituiri Pitești organizează colocviul cu tema ”Civilizații mesoamericane în Evul Mediu” în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul ”Istorie și istorii cu Marin Toma”. Manifestarea, coordonată de istoricul Marin Toma,  secretar de redacție al revistei-document Restituiri Pitești va avea loc miercuri, 25 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

Director,

Carmen Elena Salub